Шедьоври на изобразителното изкуство, на които в последните пет века са

...
Шедьоври на изобразителното изкуство, на които в последните пет века са
Коментари Харесай

Бъкингам отвори галерия с колекцията на британските монарси

Шедьоври на изобразителното изкуство, на които в последните пет века са се любували единствено английските монарси и техните изтъкнати посетители, станаха налични за необятната аудитория. За разлика от България, сега достъпът до галериите във Англия поради пандемията не е неразрешен.

Творбите на Рубенс, Тициан, Вермеер, Каналето, Ван Дайк са изложени в Галерията на кралицата от тази седмица.   Само произведенията на Рембранд заемат цяла стена.  Изложбата " Шедьоври на Бъкингамския замък " ще продължи до края на януари 2022 година В нея са включени 65 произведения, събирани в продължение на петстотин години.

Според куратора Дезмънд Шоу-Тейлър това е единствената опция перлите на изобразителното изкуство да бъдат видени от масовата публика . Сред показаните произведения е и картината на Рембранд " Корабостроителят и неговата брачна половинка ", която е една от обичаните на кралица Елизабет II. 

Галерията, открита през 2002 година, само че до момента налична единствено за високопоставени лица, се намира в западното крило на Бъкингамския замък.   Тя е с обособен вход. В Бъкингам от 2017 година се прави главен ремонт, по време на който покривът, всички водопроводни тръби и електрическата апаратура, които не са били сменяни от 50-те години на предишния век, ще бъдат приведени в сходство с условията за пожарна сигурност.

Заради ремонта, който би трябвало да приключи до 2027 година, ще бъдат разместени над 10 хиляди творби на изкуството, измежду които картини, порцелан, гоблени, ювелирни произведения, скъпи книги. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР